paardentandarts wolf logo

Uw specialist in tandverzorging voor paarden

Hoogwaardige gebitsbehandeling

Precisie, deskundigheid, diervriendelijkheid en nauwkeurigheid inclusief het meest moderne instrumentarium zorgt ervoor dat de gebitsbehandeling op de juiste en beste manier uitgevoerd kan worden voor uw paard.

Mijn visie

Wederzijds respect

100% kwaliteit

Goede communicatie

Diervriendelijk

Perfectie

Kennis overdragen

Gebitsproblemen

Uit recent onderzoek is gebleken dat ongeveer 70% van de paarden ongediagnostiseerde gebitsproblemen problemen hebben. Dit is een groot welzijnsprobleem voor alle paarden. Gebitsproblemen worden vaak niet opgemerkt tot paarden bepaalde signalen geven.

Paarden kunnen als de beste pijn verbergen en al helemaal in de mond. Dit betekent dat je in de meeste gevallen helemaal niks merkt aan het paard, terwijl er vaak ernstige problemen aanwezig zijn in de mond. Vaak realiseren paardeneigenaren zich niet dat paarden in stilte pijn kunnen lijden.

Gebitsbehandeling ter preventie...

Gebitsbehandelingen zouden alleen al ter preventie jaarlijks moeten worden uitgevoerd. Het advies om iedere 6 tot 12 maanden een controle te laten uitvoeren, zodat eventuele aandoeningen in een vroeg stadium kunnen worden gevonden en behandeld.

Veel gebitsaandoeningen kunnen alleen worden behandeld zonder extractie, als deze in een vroeg stadium worden gevonden. Vroegtijdige vaststelling van het probleem is beter dan het verliezen van een tand.

Regelmatige gebitsbehandelingen helpen:

Verbetert de gezondheid van het paard, het comfort in de mond en helpt met het verkrijgen van het ideale gewicht.

Verbetert de prestaties van je paard

Verbetert de opname van voedsel.

Vermindert of helpt met het laten verdwijnen van gedragingen zoals tegen het bit in komen, stijgeren en head shaking.

Voorkomt vroegtijdig verlies van kiezen en tanden en andere gebitsproblemen. – paarden kunnen met een goed onderhouden gebit langer leven

Onderzoek paardengebit