Paardentandarts Flevoland

Paardentandarts Wolf: de specialist in gebitsbehandelingen voor paarden en pony’s in Flevoland. Met meer dan 1500 behandelingen per jaar in de omgeving van Zuid-Holland, heeft Paardentandarts Wolf een uitstekende reputatie opgebouwd als betrouwbare en deskundige paardentandarts.

Tegenwoordig behandel ik ongeveer 1500 paarden per jaar in Flevoland en omstreken. Mijn woonplaats nabij Utrecht zorgt ervoor dat mijn werkgebied zich voornamelijk uitstrekt over Noord-Holland, Zuid-Holland, Flevoland, de omgeving van Utrecht en Noord-Brabant. Als u op zoek bent naar een paardentandarts in Flevoland, bent u hier aan het juiste adres. De meeste van mijn klanten bevinden zich in Eemnes, Soest en rondom Amsterdam, waardoor afspraken in deze regio vaak op korte termijn mogelijk zijn. Bij het leggen van contact kunt u altijd binnen 24 uur een reactie verwachten, en voor noodgevallen ben ik altijd telefonisch bereikbaar.

Als gecertificeerd paardentandarts ben ik lid van zowel de NVVGP (Nederlandse vereniging voor gebitsverzorgers van paarden) als het Tandartsencollectief Nederland. Ik woon jaarlijks de vereiste bijscholingen en bijeenkomsten bij om mijn kennis en vaardigheden up-to-date te houden.

Paardentandarts Utrecht Jordi Wolf

Werkwijze

Als paardentandarts maak ik uitsluitend gebruik van geavanceerde, machinale apparatuur om de best mogelijke tandheelkundige zorg voor paarden te bieden. Uw paard kan op elke gewenste locatie behandeld worden, waarbij de voorkeur uitgaat naar een stal met overkapping. Indien er geen stal of overkapping aanwezig is, kan de behandeling ook in de buitenlucht, op straat of in een weiland plaatsvinden. Hoewel stroomvoorziening op locatie niet noodzakelijk is, verzoek ik u vriendelijk om dit vooraf aan te geven. Een behandeling duurt doorgaans maximaal één uur.

Voor elke behandeling zorg ik ervoor dat alle benodigde materialen en machines aanwezig zijn om ieder paard, op elke locatie en op elk moment, te kunnen behandelen. Slechts in zeldzame gevallen is het nodig om een vervolgafspraak te maken bij mijzelf of bij een doorverwezen kliniek.

Ieder paard is uniek en vereist een specifieke behandelbenadering. Bij elke behandeling wordt zorgvuldig geëvalueerd welke methode het meest geschikt is, rekening houdend met factoren zoals:

 • Leeftijd van het paard
 • Temperament van het paard
 • Locatie van de behandeling
 • Staat van het gebit
 • Gebitsafwijkingen
 • Datum van de vorige behandeling
 • Behandelwijze van de vorige behandeling

 

Bij elke behandeling staat het welzijn van het paard voorop. Ik behandel ieder paard met rust, respect en vertrouwen, en streef ernaar om de meest vriendelijke en aangename behandeling te bieden.

Tegelijkertijd zorg ik voor een zo veilig mogelijke werkomgeving voor mijzelf als gebitsbehandelaar.

paardentandarts aan het werk

Referenties en recensies

Onder mijn klantenbestand vallen veel handelsstalen, sportstallen, paardenopvangen en recreanten. Een greep hieruit is:

 

Kosten en voorrijkosten

Bij Paardentandarts Wolf krijgt u vooraf duidelijkheid over de kosten. Voor elke behandeling rekenen wij een vast tarief van €105, plus €40 aan voorrijkosten, ongeacht de regio waar de gebitsbehandeling plaatsvindt. De tarieven zijn gelijk voor alle regio’s, of u nu woont in Utrecht, Zuid-Holland, Noord-Holland, Flevoland of Brabant.

Uitzonderingen hierop zijn gecompliceerde behandelingen of behandelingen die langer dan een uur duren. Vanaf 15 paarden betaalt u slechts €85 per paard, zonder voorrijkosten.

Een standaardbehandeling omvat het volgende:

 • Haken wegvijlen
 • Scherpe punten wegvijlen
 • Ramps wegvijlen
 • Diastases schoonmaken
 • Diastases behandelen (In de meeste gevallen valt dit onder het basistarief)
 • Uitbalanceren gebit
 • Bitseats (Dit kan voordeel geven bij gebruik van een bit)
 • Melkdoppen verwijderen
 • Melkkies en -tand restanten verwijderen
 • Wolfskiezen verwijderen
 • Eventueel vervolgbehandelplan opstellen
 • Golfgebit behandelen
 • Trapgebit behandelen
 • Volledige controle van de mond op beschadigingen en pijnpunten

 

Met onze transparante prijsstructuur weet u altijd precies waar u aan toe bent.

Garantie

Ik sta als paardentandarts voor de volle 100% volledig achter de kwaliteit van mijn behandelingen. Hierdoor durf en kan ik als enige paardentandarts in Nederland garantie geven op iedere behandeling. Indien het paard op korte termijn na de behandeling klachten krijgt die niet vermeld zijn tijdens de behandeling, dan zal er altijd gratis een vervolgafspraak plaatsvinden. Als er een duidelijke oorzaak wordt gevonden voor de klachten van het paard die op geen enkele wijze te maken kan hebben met de voorgaande gebitsbehandeling, dan zal het normale tarief in rekening worden gebracht. Alle andere gevallen vallen volledig onder de garantie.

Paardentandarts wolf maakt een overzicht van iedere gebitsbehandeling bij het paard

Overzicht behandeling

Na iedere behandeling ontvangt u digitaal op uw e-mailadres een samenvatting van de behandeling. Hierop staat alles wat in de toekomst van belang kan zijn bij volgende behandelingen. Er wordt in het kort beschreven wat er is gedaan. Bij de volgende behandeling is makkelijk terug te vinden wat er een jaar geleden is gedaan. Ook dient dit als bewijs bij eventuele verkoop van uw paard.

De voornaamste reden dat de behandeling digitaal wordt samengevat is dat de paardentandarts makkelijk binnen enkele seconden kan zien wat er is gedaan, welke afwijkingen het paard had en wat hij kan verwachten. Bij ernstige gebitsafwijkingen is het erg belangrijk om te weten waar deze afwijkingen exact zitten. Bij diastases bijvoorbeeld is het van groot belang te weten waar de diastase is behandeld, hierdoor kan de behandelaar eenvoudig zien of de behandeling heeft geholpen of dat er nog een behandeling noodzakelijk is.

Locatie paardentandarts Flevoland

Paardentandarts Wolf is gelegen in Utrecht. Wekelijks ben ik in Utrecht, Zuid-holland, Noord-Holland, Flevoland en Noord-Brabant te vinden. Maandelijks is paardentandarts Wolf beschikbaar in Zeeland, Gelderland en Overijssel.

Voor vragen kunt u contact opnemen via het contactformulier of 0654690804.