Paardentandarts Noord-Holland

Paardentandarts Wolf is dé expert op het gebied van gebitsbehandelingen voor paarden en pony’s in de regio Noord-Holland. Met een indrukwekkend jaarlijks aantal van meer dan 1500 behandelingen, heeft Paardentandarts Wolf zichzelf bewezen als een betrouwbare en kundige paardentandarts met een uitstekende reputatie.

Ik woon vlakbij Utrecht, wat mijn werkveld voornamelijk Noord-Holland, Zuid-Holland, omgeving Utrecht en Noord-Brabant maakt. Als u een paardentandarts in Noord-Holland zoekt bent u op de juiste website. De meeste klanten van mij zitten in Eemnes, Soest en rondom Amsterdam. Een afspraak in deze streek kan daarom vaak op korte termijn. Bij contact kunt u altijd een reactie binnen 24 uur verwachten en voor noodgevallen ben ik altijd telefonisch bereikbaar.

Ik ben als paardentandarts gecertificeerd, lid van de NVVGP (Nederlandse vereniging voor gebitsverzorgers van paarden) en lid van het tandartsencollectief Nederland. Ieder jaar woon ik hiervan de benodigde bijscholingen en bijeenkomsten bij.

Paardentandarts Utrecht Jordi Wolf

Werkwijze

Ik werk als paardentandarts enkel machinaal en werk met de modernste apparatuur op het gebied van tandheelkunde voor paarden. Uw paard kan op iedere gewenste locatie behandeld worden. Wel wordt de voorkeur gegeven aan een stal met overkapping. Paarden kunnen indien er geen stal of overkapping aanwezig is in de buitenlucht, op straat of in een weiland behandeld worden. Er hoeft geen stroom aanwezig te zijn op locatie, wel dit graag van tevoren aangeven. Een behandeling duurt normaal gesproken maximaal een uur.

 

Voor een behandeling wordt gezorgd dat alle materialen en machines aanwezig zijn om ieder paard op iedere locatie op ieder moment te kunnen behandelen. Het gebeurd maar een enkele keer dat er een nieuwe afspraak gemaakt dient te worden bij mij of bij een doorverwezen kliniek, dit zijn zeldzame gevallen.

Ieder paard is verschillend en vereist een verschillende aanpak van de behandeling. Er wordt bij ieder paard gekeken wat de beste behandelwijze is. Factoren die hierbij van toepassing zijn, zijn:

 • Leeftijd van het paard
 • Braafheid van het paard
 • Locatie van de behandeling
 • Staat van het gebit
 • Gebitsafwijkingen
 • Datum van vorige behandeling
 • Behandelwijze van de vorige behandeling

Ieder paard zal altijd met rust, respect en vertrouwen behandeld worden. Er wordt altijd gekeken hoe het paard op een zo’n vriendelijke en fijne manier behandeld kan worden, waarbij er ook een zo veilig mogelijke omgeving voor de gebitsbehandelaar wordt gecreëerd. 

Controle gebit paard met speculum in zonder sedatie

Referenties en recensies

Onder mijn klantenbestand vallen veel handelsstalen, sportstallen, paardenopvangen en recreanten. Een greep hieruit is:

 

Kosten en voorrijkosten

Bij Paardentandarts Wolf weet u  van tevoren precies wat u
aan kosten kwijt bent. Er wordt altijd 110 euro voor een behandeling gerekend
en 30 euro aan voorrijkosten in iedere regio, hierbij maakt het niet uit in
welke regio de gebitsbehandeling plaatsvindt. De kosten voor iedere regio zijn
hetzelfde, het maakt dus niet uit of u wonende bent in Utrecht, Zuid-Holland,
Noord-Holland of Brabant.

Enkel gecompliceerde behandelingen vallen hier niet onder of wanneer een behandeling
langer duurt dan een uur. Vanaf 10 paarden betaald u 90 euro per paard zonder voorrijkosten.

Onder een behandeling valt het volgende:

 • Haken wegvijlen
 • Scherpe punten wegvijlen
 • Ramps wegvijlen
 • Diastases schoonmaken
 • Diastases behandelen (In de meeste gevallen valt dit onder het basistarief)
 • Uitbalanceren gebit
 • Bitseats (Dit kan voordeel geven bij gebruik van een bit)
 • Melkdoppen verwijderen
 • Melkkies en -tand restanten verwijderen
 • Wolfskiezen verwijderen
 • Eventueel vervolgbehandelplan opstellen
 • Golfgebit behandelen
 • Trapgebit behandelen
 • Volledige controle van de mond op beschadigingen en pijnpunten

Garantie

Ik sta als paardentandarts voor de volle 100% volledig achter de kwaliteit van mijn behandelingen. Hierdoor durf en kan ik als enige paardentandarts in Nederland garantie geven op iedere behandeling. Indien het paard op korte termijn na de behandeling klachten krijgt die niet vermeld zijn tijdens de behandeling, dan zal er altijd gratis een vervolgafspraak plaatsvinden. Als er een duidelijke oorzaak wordt gevonden voor de klachten van het paard die op geen enkele wijze te maken kan hebben met de voorgaande gebitsbehandeling, dan zal het normale tarief in rekening worden gebracht. Alle andere gevallen vallen volledig onder de garantie.

Paardentandarts wolf maakt een overzicht van iedere gebitsbehandeling bij het paard

Overzicht behandeling

Na iedere behandeling ontvangt u digitaal op uw e-mailadres een samenvatting van de behandeling. Hierop staat alles wat in de toekomst van belang kan zijn bij volgende behandelingen. Er wordt in het kort beschreven wat er is gedaan. Bij de volgende behandeling is makkelijk terug te vinden wat er een jaar geleden is gedaan. Ook dient dit als bewijs bij eventuele verkoop van uw paard.

De voornaamste reden dat de behandeling digitaal wordt samengevat is dat de paardentandarts makkelijk binnen enkele seconden kan zien wat er is gedaan, welke afwijkingen het paard had en wat hij kan verwachten. Bij ernstige gebitsafwijkingen is het erg belangrijk om te weten waar deze afwijkingen exact zitten. Bij diastases bijvoorbeeld is het van groot belang te weten waar de diastase is behandeld, hierdoor kan de behandelaar eenvoudig zien of de behandeling heeft geholpen of dat er nog een behandeling noodzakelijk is.

Locatie paardentandarts Noord-holland

Paardentandarts Wolf is gelegen in Utrecht. Wekelijks ben ik in Utrecht, Zuid-holland, Noord-Holland, Flevoland en Noord-Brabant te vinden. Maandelijks is paardentandarts Wolf beschikbaar in Zeeland, Gelderland en Overijssel.

Voor vragen kunt u contact opnemen via het contactformulier of 0654690804.