Paardentandarts Shetlanders

Paardentandarts Wolf is de specialist in gebitsbehandeling iedere pony, paard en ezel. Hieronder vallen óók shetlanders, mini falabella’s en mini ezels.

Bij Paardentandarts Wolf begrijpen we dat elk dier uniek is en speciale aandacht vereist. Daarom bieden wij gespecialiseerde gebitsbehandelingen voor Shetlanders, Falabellas en mini ezels, zodat zij de best mogelijke zorg krijgen die is afgestemd op hun specifieke behoeften.

Shetlandpony’s, bekend om hun kleine gestalte en vriendelijke karakter, zijn een populaire keuze onder paardenliefhebbers. Net als alle paarden hebben ze echter goede tandverzorging nodig om hun algehele gezondheid en welzijn te waarborgen. In deze post bespreken we het belang van tandheelkunde voor Shetlandpony’s.

Het Belang van Tandverzorging voor Shetlandpony’s

Paardentandverzorging is cruciaal voor de algehele gezondheid en het welzijn van jouw Shetlander, Falabella, ezel of mini ezel. Slechte tandgezondheid kan leiden tot verschillende problemen, zoals:

  • Moeite met kauwen en verteren van voedsel, wat kan leiden tot gewichtsverlies en ondervoeding.
  • Pijn en ongemak, waardoor gedragsveranderingen ontstaan en de kwaliteit van leven van de pony wordt beïnvloed.
  • Verhoogd risico op infecties en andere gezondheidscomplicaties.

Door ervoor te zorgen dat jouw Shetlandpony de juiste tandverzorging krijgt, kun je deze problemen helpen voorkomen en bijdragen aan een gelukkig en gezond leven voor je pony.


Nieuwsgierige shetlanders tijdens behandeling gebit pony

Hoe vaak moet ik mijn Shetlandpony laten behandelen?

De frequentie van gebitsbehandelingen varieert per individuele pony, maar over het algemeen wordt aanbevolen om uw Shetlandpony minstens één keer per jaar te laten controleren door een paardentandarts. Afhankelijk van de leeftijd, het dieet en eventuele bestaande gebitsproblemen kan het nodig zijn om vaker behandelingen uit te voeren.

Moderne apparatuur en technieken

Bij Paardentandarts Wolf gebruiken we de nieuwste apparatuur en technieken om ervoor te zorgen dat uw dier de best mogelijke behandeling krijgt. Onze moderne faciliteiten stellen ons in staat om snel en effectief te werken, waardoor uw dier zo min mogelijk stress ervaart tijdens de behandeling.

Shetlander gebitscontrole

Referenties en recensies

Onder mijn klantenbestand vallen veel handelsstalen, sportstallen, paardenopvangen en recreanten. Een greep hieruit is:

 

Garantie

Ik sta als paardentandarts voor de volle 100% volledig achter de kwaliteit van mijn behandelingen. Hierdoor durf en kan ik als enige paardentandarts in Nederland garantie geven op iedere behandeling. Indien het paard op korte termijn na de behandeling klachten krijgt die niet vermeld zijn tijdens de behandeling, dan zal er altijd gratis een vervolgafspraak plaatsvinden. Als er een duidelijke oorzaak wordt gevonden voor de klachten van het paard die op geen enkele wijze te maken kan hebben met de voorgaande gebitsbehandeling, dan zal het normale tarief in rekening worden gebracht. Alle andere gevallen vallen volledig onder de garantie.

Overzicht behandeling

Na elke gebitsbehandeling ontvangt u een beknopte samenvatting van de behandeling digitaal via uw e-mailadres. Deze samenvatting bevat belangrijke informatie die van nut kan zijn bij toekomstige behandelingen. Hierop wordt kort beschreven wat er precies is gedaan tijdens de behandeling en welke afwijkingen het paard vertoonde. Op deze manier kunt u bij de volgende behandeling eenvoudig terugvinden wat er een jaar geleden is gedaan. Bovendien dient deze samenvatting als bewijs bij eventuele verkoop van uw paard.

Het digitaliseren van de behandelingssamenvatting heeft voornamelijk als doel om de paardentandarts in staat te stellen binnen enkele seconden te achterhalen welke behandelingen in het verleden zijn uitgevoerd, welke afwijkingen er aanwezig waren en wat er van de behandeling verwacht kan worden. Bij ernstige gebitsafwijkingen is het bijvoorbeeld cruciaal om precies te weten waar deze afwijkingen zich bevinden. In het geval van diastasen bijvoorbeeld, is het van essentieel belang om te weten waar de diastase precies is behandeld. Hierdoor kan de behandelaar eenvoudig vaststellen of de behandeling heeft geholpen of dat er nog een vervolgbehandeling nodig is.

Locatie paardentandarts Noord-holland

Paardentandarts Wolf is gelegen in Utrecht. Wekelijks ben ik in Utrecht, Zuid-holland, Noord-Holland, Flevoland en Noord-Brabant te vinden. Maandelijks is paardentandarts Wolf beschikbaar in Zeeland, Gelderland en Overijssel.

Maak een afspraak

Neem vandaag nog contact met ons op via contactformulier of 0654690804 om een afspraak te maken voor uw Shetlander, Falabella of mini ezel bij Paardentandarts Wolf. Paardentandarts Wolf staat klaar om u en uw dier de beste zorg en behandeling te bieden.