Werkwijze

Als eigenaar van een paard wilt u natuurlijk altijd op de hoogte blijven van de behandelingen die uw dier ondergaat. Bij onze praktijk streven we ernaar om onze klanten deze kans te geven. Tijdens de behandeling mag u dan ook altijd meekijken en voelen wat er precies gebeurt. Daarnaast leg ik graag uit welke handelingen er worden verricht en waarom deze van belang zijn voor de gezondheid van uw paard.

Om ervoor te zorgen dat uw paard de best mogelijke behandeling krijgt, maken wij gebruik van de laatste en meest innovatiieve instrumenten voor gebitsbehandelingen bij paarden. Zo kunt u erop vertrouwen dat uw paard de meest moderne technologieën ter beschikking heeft voor zijn of haar behandeling.

Onderzoek naar afwijkingen

De gebitsbehandeling begint altijd met het grondig onderzoeken van het hoofd en gebit. Hierbij onderzoeken we het volgende:

  • De totale gesteldheid van het paard.
  • De aanwezigheid van abcessen, neusuitvloeiingen en onregelmatigheden aan het hoofd.
  • De symmetrie van het hoofd wordt gecontroleerd.
  • De bewegelijkheid van de kaak wordt gecontroleerd.
  • De kauwspieren worden gecontroleerd of ze goed ontwikkeld zijn.
  • Het kaakgewricht wordt gecontroleerd op afwijkingen.
  • Het beoordelen van de stand van de kaken en het gebit ten opzichte van elkaar.
  • De snijtanden, hengstentanden en wolfskiezen worden gecontroleerd.
  • Als laatste wordt het speculum geplaatst en worden alle kiezen beoordeeld en gecontroleerd. Tevens wordt er duidelijk uitgelegd wat er te zien is en hoe het behandeld gaat worden.
Paarden gebit

De behandeling

De gebitsbehandeling met een elektrische vijl maakt het mogelijk om de scherpe punten van de kiezen en haken te verwijderen. De kiezenrijen worden in de juiste hoek geplaatst, waardoor het gebit wordt uitgebalanceerd. Bitseats maken vervolgens de ligging van het bit comfortabeler en voorkomen schade aan het slijmvlies.

Daarnaast worden de hengstentanden indien noodzakelijk afgerond, wolfskiezen verwijderd en snijtanden gecorrigeerd en ingekort om een perfecte sluiting van de kiezenrijen te bewerkstelligen. Dit is noodzakelijk voor optimale functie en comfort bij het bitgebruik.

Tot slot worden alle gebitsdelen gecontroleerd om te beoordelen of de behandeling voldaan heeft aan een optimaal resultaat. Dankzij deze grondige inspectie krijgt uw paard gezond en functioneel gebit.

Met de juiste behandeling door een gekwalificeerd team zal uw paard comfortabeler bitgebruik ervaren, waardoor het beter presteert tijdens het rijden. Het resultaat is een gezond gebit en meer plezier tijdens het rijden.

Dus als uw paard in behandeling nodig heeft voor de mondgezondheid, laat dit dan door professionele specialisten doen om zijn gezondheid en prestaties te garanderen. Uw paard zal u dankbaar zijn!

Met vriendelijke groeten,

Uw gebitsmonteur.

De behandeling die wij aanbieden is gebaseerd op de meest vooraanstaande tandartsenopleiding, Idaho. Niet alleen zorgen wij voor een grondige inspectie van uw gebit, maar ook alle bevindingen worden zorgvuldig gedocumenteerd en naar u gemaild na afloop van de behandeling. Zo kunt u altijd terugkijken op de details van uw behandeling en de voortgang van uw mondgezondheid bijhouden.

 
Alle bevindingen en een volledige samenvatting van de behandeling registreren wij virtueel. Dit wordt na afloop naar uw e-mail verstuurd.

Ook voor gebitsbehandelingen voor shetlanders, mini ezels en falabella’s kunt u bij Paardentandarts Wolf terecht. 

gebitsbehandeling paard