Paardentandarts Gelderland

Paardentandarts Wolf: de specialist in gebitsbehandelingen voor paarden en pony’s in Gelderland. Met meer dan 1500 behandelingen per jaar in de omgeving van Zuid-Holland, heeft Paardentandarts Wolf een uitstekende reputatie opgebouwd als betrouwbare en deskundige paardentandarts.

Mijn professionele carrière in de paardenwereld begon toen ik reed voor Schreuder Horse Trading. Dit was een belangrijke opstap naar mijn huidige rol als paardentandarts, waarvoor ik een gespecialiseerde opleiding heb gevolgd. Momenteel verzorg ik de gebitsbehandeling voor ongeveer 1500 paarden per jaar in de omgeving van Gelderland.

Hoewel ik nabij Utrecht woon, strekt mijn werkgebied zich uit over Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht, Gelderland, Flevoland en Noord-Brabant. Als u op zoek bent naar een paardentandarts in Gelderland, bent u hier aan het juiste adres. De meerderheid van mijn cliënten bevindt zich in Eemnes, Soest en rondom Amsterdam. Afspraken in deze regio kunnen meestal op korte termijn worden ingepland. Voor noodgevallen ben ik altijd telefonisch bereikbaar en ik streef ernaar om binnen 24 uur te reageren op alle contactverzoeken.

Als erkend paardentandarts ben ik lid van zowel de NVVGP (Nederlandse Vereniging voor Gebitsverzorgers van Paarden) als het Tandartsencollectief Nederland. Ik zet mij voortdurend in voor professionele ontwikkeling door regelmatig deel te nemen aan relevante bijscholingen en bijeenkomsten.

Paardentandarts Utrecht Jordi Wolf

Werkwijze

Als gespecialiseerd paardentandarts voer ik uitsluitend machinale behandelingen uit, waarbij ik gebruik maak van de meest geavanceerde apparatuur op het gebied van paardentandheelkunde. De behandeling kan plaatsvinden op elke locatie naar uw keuze, hoewel een stal met overkapping de voorkeur geniet. Mocht er geen stal of overkapping beschikbaar zijn, dan is het mogelijk om de behandeling buiten uit te voeren, op straat of in een weiland. Er is geen elektriciteit nodig op de locatie, maar gelieve dit van tevoren aan te geven. Een standaardbehandeling duurt doorgaans niet langer dan een uur.

Ik zorg ervoor dat alle benodigde materialen en apparatuur aanwezig zijn om elk paard, op elke locatie en op elk moment, te kunnen behandelen. Het is slechts zelden nodig om een nieuwe afspraak te maken bij mij of bij een doorverwezen kliniek – dit zijn uitzonderlijke gevallen.

Elk paard is uniek en vereist een aangepaste behandelingsbenadering. Voor elk paard wordt zorgvuldig geëvalueerd welke behandelmethode het meest geschikt is. Factoren die hierbij in aanmerking worden genomen, zijn onder andere:

 • Leeftijd van het paard
 • Gedrag van het paard
 • Locatie van de behandeling
 • Algemene toestand van het gebit
 • Tandheelkundige afwijkingen
 • Datum van de vorige behandeling
 • Behandelwijze tijdens de vorige behandeling
 

Ik zorg ervoor dat elk paard altijd met rust, respect en vertrouwen wordt behandeld. Ik streef ernaar om de behandeling zo aangenaam en comfortabel mogelijk te maken voor het paard, terwijl ik tegelijkertijd een veilige werkomgeving voor mezelf creëer.

Controle gebit paard met speculum in zonder sedatie

Referenties en recensies

Onder mijn klantenbestand vallen veel handelsstalen, sportstallen, paardenopvangen en recreanten. Een greep hieruit is:

 

Kosten en voorrijkosten

Bij Paardentandarts Wolf krijgt u vooraf duidelijkheid over de kosten. Voor elke behandeling rekenen wij een vast tarief van €105, plus €40 aan voorrijkosten, ongeacht de regio waar de gebitsbehandeling plaatsvindt. De tarieven zijn gelijk voor alle regio’s, of u nu woont in Utrecht, Gelderland, Zuid-Holland, Noord-Holland, Flevoland of Brabant.

Uitzonderingen hierop zijn gecompliceerde behandelingen of behandelingen die langer dan een uur duren. Vanaf 15 paarden betaalt u slechts €85 per paard, zonder voorrijkosten.

Een standaardbehandeling omvat het volgende:

 • Haken wegvijlen
 • Scherpe punten wegvijlen
 • Ramps wegvijlen
 • Diastases schoonmaken
 • Diastases behandelen (In de meeste gevallen valt dit onder het basistarief)
 • Uitbalanceren gebit
 • Bitseats (Dit kan voordeel geven bij gebruik van een bit)
 • Melkdoppen verwijderen
 • Melkkies en -tand restanten verwijderen
 • Wolfskiezen verwijderen
 • Eventueel vervolgbehandelplan opstellen
 • Golfgebit behandelen
 • Trapgebit behandelen
 • Volledige controle van de mond op beschadigingen en pijnpunten

Met onze transparante prijsstructuur weet u altijd precies waar u aan toe bent.

Garantie

Ik sta als paardentandarts voor de volle 100% volledig achter de kwaliteit van mijn behandelingen. Hierdoor durf en kan ik als enige paardentandarts in Nederland garantie geven op iedere behandeling. Indien het paard op korte termijn na de behandeling klachten krijgt die niet vermeld zijn tijdens de behandeling, dan zal er altijd gratis een vervolgafspraak plaatsvinden. Als er een duidelijke oorzaak wordt gevonden voor de klachten van het paard die op geen enkele wijze te maken kan hebben met de voorgaande gebitsbehandeling, dan zal het normale tarief in rekening worden gebracht. Alle andere gevallen vallen volledig onder de garantie.

Paardentandarts wolf maakt een overzicht van iedere gebitsbehandeling bij het paard

Overzicht behandeling

Na iedere behandeling ontvangt u digitaal op uw e-mailadres een samenvatting van de behandeling. Hierop staat alles wat in de toekomst van belang kan zijn bij volgende behandelingen. Er wordt in het kort beschreven wat er is gedaan. Bij de volgende behandeling is makkelijk terug te vinden wat er een jaar geleden is gedaan. Ook dient dit als bewijs bij eventuele verkoop van uw paard.

De voornaamste reden dat de behandeling digitaal wordt samengevat is dat de paardentandarts makkelijk binnen enkele seconden kan zien wat er is gedaan, welke afwijkingen het paard had en wat hij kan verwachten. Bij ernstige gebitsafwijkingen is het erg belangrijk om te weten waar deze afwijkingen exact zitten. Bij diastases bijvoorbeeld is het van groot belang te weten waar de diastase is behandeld, hierdoor kan de behandelaar eenvoudig zien of de behandeling heeft geholpen of dat er nog een behandeling noodzakelijk is.

Locatie paardentandarts Gelderland

Paardentandarts Wolf is gelegen in Utrecht. Wekelijks ben ik in Utrecht, Zuid-holland, Noord-Holland, Flevoland en Noord-Brabant te vinden. Maandelijks is paardentandarts Wolf beschikbaar in Zeeland, Gelderland en Overijssel.

Voor vragen kunt u contact opnemen via het contactformulier of 0654690804.